Anställningsform

När man letar nytt jobb eller blir erbjuden ett nytt jobb är det viktigt att man vet att det finns olika anställningsformer vilket kan påverka när man ska välja nytt jobb.

Vi har samlat information om anställningar för att du som arbetssökande eller anställd lätt ska kunna sätta dig in i vilka rättigheter och skyldigheter som de olika anställningsformerna innebär.

Olika vanliga anställningsformer

( Klicka på den anställningsformen du vill läsa mer om )

  • Tillsvidareanställning – I vanligt tal fast anställning. Den vanligaste och säkraste anställningsformen. Det är denna anställningsform som de flesta anställda har och den man bör eftersträva.
  • Vikarie, vikariat – En begränsad anställningsform där man ersätter en annan anställd som av olika anledningar inte kan arbeta under en period men som ändå har kvar sin anställning, vanligt är t.ex. mammavikariat eller pappavikariat.
  • Provanställning – Då det kan upplevas som svårt att säga upp en anställd med tillsvidareanställning är det vanligt att arbetsgivare kräver en provanställning för att se hur den anställde fungerar på arbetsplatsen.
  • Projektanställning – En projektanställning löper så länge projektet löper vilket kan vara allt från några dagar till flera år. En projektanställning innebär lite annorlunda regler när det gäller a-kassa och annat vilket är bra att vara medveten om.

Läs även om tidsbegränsad anställning och allmän visstidsanställning.